Изкуство

Майя Ананиева и нейни възпитаници от „Колорит“ за втори път са поканени на Световния артфестивал в САЩ

Десетгодишните Ралица Савчева и Цветелин Киров от Артшкола „Колорит“ и техният артпедагог Майя Ананиева са поканени да участват в 6-ия Световен артфестивал във Вашингтон, САЩ. Малките плевенски художници спечелиха най-високата награда от Световната артолимпиада и са включени в Топ 25 на най-талантливите деца на света в класацията на Международната фондация за детско изкуство в САЩ, организатор на световния артфорум.
Печелившите творби на Ралица и Цветелин са на тема “Ски скок“  като част от олимпийските спортове, каквато е темата на световната детска Артолимпиада. Това издание на фестивала ще се проведе пред сградата на Капитолия във Вашингтон и има изключително наситена и завладяваща програма от 30 юли до 1 август 2021 година.

Плевенските деца ще участват в тридневно честване на творческото разнообразие и единство, заедно с деца от различни страни и континенти. Форумът ще започне с „Ден на здравето и околната среда“, който ще е наситен със сесии за арттерапия, помагаща на децата да преодолеят COVID травмите и общите притеснения.  Следва „Ден на въображението и творчеството“ – ден на изобретателността и предприемаческия  и творчески дух, за да се посрещнат предизвикателствата на съвременното общество. Последният ден ще е „Ден на мирните лидери“ – децата ще демонстрират своите глобални компетенции и емоционална интелигентност, за да помогнат на този наранен свят да се превърне в чудесен.
На художничката Майя Ананиева се предоставя възможност да проведе мастър клас „Експериментални техники и артистичност“ с деца от цял свят. За втори път артшкола „Колорит“ печели престижната награда „Участие в Световния артфестивал в САЩ“, който се провежда веднъж на 4 години. Това е изключителен успех за България и за Плевен, коментира Майя Ананиева, ръководител на артшкола „Колорит“ – Плевен.

Подобни новини

Back to top button