ПриродаПътешествия

Новата екопътека от Панорамата до долината на река Чернелка вече има указателни табели

Както бяхме обещали, новата пътека от Панорама „Плевенска епопея“ до долината на река Чернелка освен с маркировка се сдоби и с указателни табели. Въпреки горещото време те бяха монтирани на по-важните разклонения по маршрута.
За това съобщават с радост и удовлетворение инициаторите от сдружение „Приятели в приключенията“.
В своята Фейсбук страница те споделят: „С това маркирането на трасето приключи, но тепърва ще има и допълнителни дейности, които да доведат до оформянето на пътеката и ще я направят още по-приятна за минаване. Цялото трасе е разчистено от нападали дървета и храсти. Поради падналите дъждове проблем за минаване може да се окаже на места високата трева, но с активно прохождане вярваме, че постепенно тя ще се оформи и ще се превърне в предпочитано и алтернативно място за отмора и разходка на жителите и гостите на Плевен.
Тук е моментът сърдечно да благодарим на приятелите от ТД „Насам-Натам“ и Български планинарски съюз за дизайна и доставянето на табелите, като и за ентусиазма, с който приеха идеята и усилията, които положиха при полагането на маркировката.
За всички приятели на Плевен и региона – наминавайте насам и нека направим близките околности на града още по-приветливо място за отмора и отдих сред природата“.

Подобни новини

Back to top button