Бойни

Каратеките от Спартак-Плевен със злато, сребро и три бронза от Национално първенство по карате

На провелото се Национално първенство по карате на 17 и 18 април в София, в конкуренцията на 591 състезатели от 30 клуба, състезателите на Спартак-Плевен спечелиха 1 златен, 1 сребърен и 3 бронзови медала, съобщават от клуба. И уточняват, че с 12 участници се представи клуба на тазгодишното първенство.
Златният медалист е Йоан Тонов в дисциплината кумите род. 2010 г. до 40 кг. В конкуренция от 16 състезатели и 4 перфектни срещи шампионската титла остана в Плевен.
Сребърният медал спечели Стефани Иванова отново в кумите при девойки род.2008 г. На финала тя загуби от състезателката на клуб Шурикен.
Бронзовите медали в кумите спечелиха Християн Спиридонов при момчета род.2010 г. тежка категория и Тихомир Тодоров при юноши род. 2008 г. отново тежка категория.
Медал в дисциплината Ката при жени спечели Мирела Йолова. След дълга пауза от две години, Мирела отново намери място в престижната тройка.
На пето място при мъже в дисциплината кумите се класира Ивайло Боев. Конкуренцията беше силна от състезатели с дългогодишен опит. На 5 място се класира и Ивайло Василев при 10-11 г. момчета в кумите.

Подобни новини

Back to top button