БизнесСтранатаТранспорт

Проектът на График за движение на влаковете за 2024 г. е публикуван за обсъждане

Проектът на График за движение на влаковете за 2024 г. е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ (www.bdz.bg). За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление.

Клиентите на БДЖ ще могат да се запознаят с намеренията на дружеството за разписанието на влаковете през следващата година и да реагират с аргументирани предложения към превозвача и съответните областни и общински власти. Това ще даде възможност на областните и общински администрации също да се запознаят и да имат готови предложения на предстоящите работни срещи между институциите.

Новият график е съобразен максимално с мащабните инфраструктурни проекти в страната и основно в жп възел София и Пловдив, поради които възможностите за преминаване на влакове в района на гарите София и Пловдив са ограничени.

За подобряване на обслужването в Северозападните райони на страната е планирано движението на директен пътнически влак от Монтана до София, от Враца до Септември през София, както и от Септември до Мездра през София.

След наблюдавания интерес втора поредна година към сезонния влак между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, през следващия летен сезон освен нощния влак е планирано движението и на един дневен бърз влак между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия.

Предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2023 г. могат да бъдат изпращани до 29-и септември 2023 г. на e-mail: [email protected] или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3.

Разписанията на влаковете в проекта на График за движение на влаковете за 2024 г. са достъпни на следния линк: https://www.bdz.bg/bg/a/proektt-na-grafik-za-dvizhenie-na-vlakovete-za-2024-g-e-publikuvan-za-obshchestveno-obszhdane

Подобни новини

Back to top button