Образование

ОУ „Цветан Спасов“ с резултат от НВО над средния за страната и много над този за областта

Отлични резултати са показали възпитаниците на основно училище „Цветан Спасов“ – Плевен, които се явиха тази година на националното външно оценяване по български език и литература и по математика.
В оценяването са участвали 145 седмокласници от училището.
Особено впечатляващ е резултатът по български език и литература – 64.21 точки (от максимум 100), при 53.86 точки за страната и 48.54 за област Плевен. Трима седмокласници са с над 90 точки от двата модула на изпита по БЕЛ и още 20 са с отлични резултати. По математика резулатът е по-нисък – 43.41 точки, но пак е по-добър от този за страната, който е 37.94, както и спрямо постигнатия за областта – 31.82.
Това е логичен завършек на усилия, всеотдайност и труд на учители и ученици, отбелязват от училището. Целият екип превърна усложнената ситуация на обучение от разстояние в електронна среда във възможност за развитие и иновации в образователно-възпитателния процес, подчертват от ръководството на ОУ „Цветан Спасов“. А преподавателите споделят: „Изпращаме един много силен випуск. 50 ученици, тоест повече от 1/3 от седмокласниците, са с отличен резултат от обучението си през основната степен на образованието. Нашите седмокласници са не само отлични ученици, те са талантливи, креативни и много добре възпитани деца. Ще бъдат „Добре дошли“ във всяко училище от горния курс“.
Училищното ръководство поздравява учениците от 7 клас за успешното им представяне на НВО, както и техните всеотдайни преподаватели.
Местата на завършващите вече основното си образование седмокласници от следващата година ще заемат нови петокласници. Подадените към този момент заявления далеч надхвърлят обявените места. Предстои труден процес на класиране и прием.

Подобни новини

Back to top button