Забавления

Автокино, различни състезания и концерт са в богатата програма за празника на Левски

Левски празнува 184 години от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски, като проявите са посветени и на 76 години от обявяването на Левски за град.
На 16 и 17 юли в Автокино – с екран с размери 5 м х 10 м и професионална система за прожекции и звук, ще бъдат представени българските филми – „Диви и щастливи“, в който Александър Сано е в ролята на инспектор Донев и „Привличане“ с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Койна Русева, Радина Боршош, Живко Симеонов, Башар Рахал. Входът е свободен, а мястото е старото игрище до Спортен комплекс в града. И в двата дни на паркирането започва в 20, а прожекциите в 21:20 часа.
Очакват ви много изненади и награди от гостите! Екранът, на който ще бъдат
На 17 и 18 юли в програмата за празника – Трети кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за електро и нитро модели. Организатори са Българска федерация по автомоделни спортове, Община Левски и Автомоделен клуб в Левски, място – спортните площадки в ОУ „Максим Горки“. Тренировките ще започнат на 16 юли от 14 часа, а квалификациите на 17 юли от 9 часа. Финалите ще бъдат на 18 юли от 10 часа.
На 17 юли от 10 часа започва квалификационен кръг от Националния турнир по мини футбол „България, хайде да ритаме“ на Спортния стадион, който ще продължи до 17часа. Почетен патрон на турнира е Пламен Гетов.
На 18 юли в 10:30 часа тържествено ще бъдат издигнати знамената на Република България, на Европейския съюз и на град Левски. Тържествен празничен водосвет за здраве и благополучие ще отслужи Великотърновският митрополит Григорий с участието на отец Георги и отец Руслан Личев, секретар на великотърновска митрополия.
Кметът на община Левски Любка Александрова ще поздрави жителите и гостите на града с празника, а след това ще има церемония за удостояване със званието „Почетен гражданин”.
С гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски в 11:30 часа жителите и гостите на Левски ще изразят своята почит и признателност към живота и делото на Апостола.
Състезание по плуване на Плувния комплекс ще започне в 13 часа. Желаещите да участват в състезанието ще се записват на място.
Програмата завършва с празничен поздрав и концерт вечерта от 20:30 часа на откритата сцена пред Община Левски
Ивон Христова, сребърен медалист от Световна купа по спортна акробатика 2021, състезател от ЦСКА – София и Даниел Николов, бронзов медалист от Световно първенство по спортна акробатика, юни 2021 – Женева, състезател на СК по акробатика Горна Оряховица и участник в тазгодишното издание на „България търси талант“ с изпълнението си ще поздравят присъстващите за празника.
Концерт с обичаните песни и „Звездите на България“ – Маргарита Хранова, Йордан Караджов, „Трамвай № 5“, Христо Кидиков и Владислав Славов, ще изпълни вечерта с празнично настроение.

Подобни новини

Back to top button