Полиция

Три досъдебни производства за престъпления, свързани с изборите, са образувани в областта

Три досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите са образувани на територията на област Плевен, информира ОД на МВР. Данните отразяват точния брой на делата до 09.00 часа днес. Освен посочените досъдебни производства, свързани с изборите, проведени на 4 април и имащи отношение към предстоящите избори на 11 юли, полицейските служители и прокурорите наблюдават и работят по още преписки на територията на всички общини в областта.
Схемите, по които се осъществяват престъпления срещу политическите права на гражданите са предлагане на различни парични суми, предоставяне на хранителни продукти, както и на ваучери за закупуване на движими вещи.
В хода на стартиралата полицейска операция от началото на месеца са проверени 426 лица и 47 обекта, и са връчени 146 предупредителни протокола.
Категоричната воля на полицията и прокуратурата в Плевен е да се действа с пълния набор от правомощия, които законът предоставя за недопускане нарушаване на политическите права на гражданите.

Подобни новини

Back to top button