БизнесЗемеделие

От 9 август започва приемът по схема за спешна финансова помощ за слънчоглед

От 9 до 22 август 2023 г. земеделските стопани могат да кандидатстват за подпомагане по схема за спешна финансова помощ на земеделски стопани, отглеждащи слънчоглед. Приемът е определен със заповед на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Подпомагане могат да получат земеделски стопани, които са физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани за 2022 г. и 2023 г. и площите им със слънчоглед са били допустими за подпомагане за Кампания 2022 г. по схемата на единно плащане на площ.

До 30 септември 2023 г. ДФ „Земеделие“ ще изплати финансовата подкрепа на допустимите кандидати след извършване на всички административни проверки. Документи за подпомагане ще се приемат в Областните дирекции на ДФ „Земеделие“, отдел „Прилагане на схемите и мерките за подпомагане“ (ОПСМП) по постоянен адрес на физическото лице или по адрес на управление на едноличния търговец или юридическото лице. Заявлението за подпомагане е публикувано на сайта на ДФЗ в раздел Извънредни схеми за подпомагане.

Подобни новини

Back to top button