Изкуство

Читалищен арт клуб кани на среща с поетесата бард Татяна Йотова

Този петък, 16 юли 2021 г., от 19 часа в Артклуба към читалище „Парашкев Цветков” – Плевен (ул. „Парашкев Цветков” 27) ще гостува поетесата бард Татяна Йотова. Тя е лауреат на бард фестивалите в Несебър, Харманли, София и Ловеч, а миналата година спечели голямата награда „Срещу вятъра” на международния фестивал „Солени ветрове” в Бургас с песента „Заключеното време“.
Ще се наслаждавате на нейната поезия и авторски песни, а за любителите на мерената реч и музиката ще има книги и дискове.
Срещата с поетесата Татяна Йотова ще продължи и на следващия ден, 17 юли, в двора на читалището, когато тя ще представи свои детски книги.
Татяна Йотова е родом от Айтос, където живее и работи в СУ „Христо Ботев”. По професия е учител по български език и литература, а по потребност – бард. Завършила е Софийския университет със специалностите „Българска филология“ и „Педагогическа психология“.
Автор е на 14 поетични книги, 6 от които – за деца. Албумите й с авторски песни са два: „Закъсняла молитва” и „Песента на токчетата”. Те съдържат 29 песни за любовта и приятелството, за ценните неща в живота.
Татяна е автор и на сценарии за театрални пиеси за деца и за възрастни. 

Подобни новини

Back to top button