Водещи новиниЕвропаСвета

70% от пълнолетните граждани на ЕС са с поне една доза ваксина срещу Covid-19. България е последна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви във вторник, че Европейският съюз е постигнал целта си да имунизира срещу коронавирус до края на юли с поне една доза на Covid ваксина 70% от всички пълнолетни граждани на единния блок.
Фон дер Лайен приветства програмата за ваксинация, заявявайки, че 57% от пълнолетните европейци сега са напълно ваксинирани и че тези данни поставят Европа „сред световните лидери“, когато става въпрос за процеса на имунизация срещу коронавируса.
Освен това тя отбеляза, че „процесът на наваксване е бил много успешен“, но предупреди, че усилията за ваксиниране на възможно най-много хора трябва да бъдат продължени.
Фон дер Лайен добави, че мутацията „Делта“ е много опасна и отправи призив към всички, които имат тази възможност, да се ваксинират заради собственото си здраве и за да защитят останалите. Тя увери, че ЕС ще продължи да доставя необходимите количества ваксини за тази цел.
От графиката можете да видите как се справят европейските държави. България е все така на последно място по брой ваксинирани.

Подобни новини

Back to top button