Здраве

Леко увеличение на случаите на коронавирус в област Плевен

Леко увеличение на новите случаи на Covid-19 в Плевен отчитат местните здравни власти, предаде БНР.
Засилва се контролът за спазване на задължителната карантина на граждани, които пристигат у нас.
25 са новите случаи в последните седмици, в момента деветима пациенти с коронавирус се лекуват в Университетската болница „Д-р Георги Странски“.
По отношение на ваксинирането в областта се отчита, че 69 хиляди души до момента са ваксинираните, 34 хиляди от тях – с две дози. На заседание на Областния кризисен щаб за борба с Covid-19, председателстван от областния управител Марио Тодоров, вчера е отчетено, че Плевен доскоро е бил сред първенците по процент ваксинирани. Директорът на РЗИ – Плевен д-р Илиян Минчев е напомнил, че на фона на ниската заболеваемост е добре гражданите на град Плевен и на областта да се ваксинират.
Ще продължи работата на мобилните кабинети на площад „Възраждане“, които правят ваксиниране в събота и неделя. Необходимо е само да представите документ за самоличност.
Пред Националното радио д-р Ваня Иванова от РЗИ е представила плана при евентуална четвърта вълна:
„250 легла в четвърти етап и 17 интензивни. Смятам, че ако се случи следваща вълна, ще реагираме на момента. Болниците знаят. Те вече са отработили реда, по който разкриваме, закриваме легла. 250 легла дано да ни стигнат“, смятат специалистите.

Подобни новини

Back to top button