ЗдравеСтраната

Министерство публикува отговори на въпроси към водещи специалисти за ползите и рисковете от ваксините

Водещи специалисти от Медицинския университет в София и Националния център по заразни и паразитни болести отговориха на въпроси, поставени от учители в рамките на кампанията за повишаване на тяхната информираност за ползите и рисковете от ваксиниране.
Над 3500 директори на детски градини и училища от 25 региона се включиха в над 40 срещи, организирани от Министерството на образованието и науката и РУО в рамките на кампанията. На въпроси, свързани с ваксините, отговарят над 20 експерти от медицинските фармацевтични факултети, БАН и РЗИ. Обсъжданията по региони продължават.
Отговорите на проф. Георги Момеков, дф, преподавател в катедра „Фармакология, фармакотерапия и токсикология“ при Фармацевтичен факултет на Медицински университет-София и председател на Българското научно дружество по фармация, доц. Нина Янчева-Петрова, дм – ръководител на Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина на Медицинския университет в София и доц. д-р Любомира Николаева – Гломб, дм, завеждащ отделение „Вирусология“ в Националния център по заразни и паразитни болести можете да прочетете ТУК

Подобни новини

Back to top button