Полиция

Заловиха трима да шофират пияни – БМВ в Плевен, Ауди в Бреница и Опел в Червен бряг

На 30 юли 2021 година в Плевен на улица „Васил Левски“ е проверен с техническо средство водачът на „БМВ“ – 40-годишен. Алкотестът е показал над 1.2 промила в издишания въздух, Издаден е талон за медицинско изследване. Сезирана е прокуратурата. Образувано е бързо производство по чл 343 „б“, ал. 1 от НК. Работата продължава.
На 2 август 2021 година около 10 часа в Бреница полицейски служители спират за проверка лек автомобил „Ауди А3“. Установена е самоличността на водача – 34-годишен от Ловеч. При извършената проверка с техническото средство „Алкотест дрегер 7510“ уредът е отчел положителен резултат – над 1.2 промила. На нарушителя е съставен акт. Издаден е и талон за медицинско изследване. 34-годишният е отказал да даде кръв за лабораторен анализ в сградата на ФСМП – Кнежа и е приел показанията на техническото средство. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата продължава разследващ полицай.
Същия ден в 23:25 часа на изхода на Червен бряг в посока Горник е спрян за проверка „Опел Астра“. Проба за алкохол с техническо средство е установила, че водачът – 33-годишен, управлява с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Шофьорът не е дал кръв за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button