БойниВодещи новини

Сигурен бронз за Ивет Горанова в Токио, но тя е категорична – „Златото е наше!“

21-годишната плевенчанка Ивет Горанова се класира за полуфиналите в категория до 55 килограма и си осигури медал при дебюта си на Олимпийски игри.
Двата полуфинала и мачът за златото са по-късно в четвъртък, 5 август, като се очаква да започнат около 14:20 часа българско време.
В първата си среща Ивет, която е бронзова медалистка от световното първенство през 2018 г., победи представителката на Китайско Тайпе Вен Цуюн с 5:2 точки. Напрежението се повиши в края на двубоя, но българката успя да задържи предимството си и да затвърди доброто начало с вазари.
Във втория мач Серап Арапоглу (Турция) поведе, но нашето момиче се мобилизира и обърна резултата срещу далеч по-опитната си съперничка, като я победи с 5:1 точки. В третата си среща Горанова се изправи срещу Сара Бахманяр от Иран, която победи с 5:2 точки.
Според регламента, дори да загуби мача си от полуфиналите, Ивет Горанова ще се прибере с медал у нас, тъй като среща за бронза няма, а двете отпаднали каратистки заемат третото място в крайното класиране.
„Не е време за приказки, защото имаме още работа, но златото е наше! Имам сили за още мачове, играла съм и повече. Нямам респект към нито една от останалите състезателки. Нямам предпочитание срещу коя ще се изправя“, заяви Горанова след третата си победа, пишат от gong.bg.
Успехът на Горанова е четвърти сигурен медал за България от олимпийските игри в Токио.
До сега Антоанета Костадинова спечели сребро в стрелбата, а Тайбе Юсеин се окичи с бронз в борбата. Рано тази сутрин Мирела Демирева си осигури място във финала на скок височина. По-късно днес в мачове за бронзовите медали излизат двамата ни борци Георги Вангелов и Евелина Николова. В събота, 7 август, Стойка Кръстева ще излезе на финал в своята категория в бокса.

Подобни новини

Back to top button