Полиция

Пламъци унищожиха 30 кошера, огнеборците в областта погасиха множество пожари

На 5 август 2021 година в 16:02 часа е получен сигнал за възникнал пожар в пчелин в местността „Орешковец“ в землището на Крушовица. Изпратен е екип на РСПБЗН – Плевен за потушаване на пламъците. Извършен оглед на местопроизшествието, при който е установено, че са изгорели 30 пчелни кошери, стопанска постройка с намиращите се в нея 40 магазина за пчелни кошери, центрофуга, пчеларска работна маса и други пчеларски принадлежности. Спасени са 60 кошера. Причините за възникване на пожара, както и нанесените материални щети са в процес на установяване. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство и продължават работа разследващ полицай и екип на РУ – Д.Дъбник.
Същия ден огнеборци са погасявали пожари в запалени сухи треви, стърнища и отпадъци в Славяново, в Плевен – в местността „Табакова чешма“, край Плевен – околовръстен път, в землищата на Крушовица, Буковлък, Дъбован, Горни Дъбник, Рупци, в землището на Гулянци, в Деков на улица „Димитър Благоев“.
В 21:09 часа съдействие за потушаване на пожар в стърнище в землището на Дъбован е оказано със селскостопанска техника на земеделска кооперация. Огънят е локализиран и овладян. В 22:33 часа огнеборци от РСПБЗН – Кнежа спасиха посеви царевица 100 дка и посеви слънчоглед 70 дка в землището на Бреница. Рано тази сутрин – в 1:30 часа в землището на Кнежа са спасени 150 дка царевица. Около 4:15 часа отново в землището на Кнежа са спасени 200 дка царевица. Служителите на РДПБЗН – Плевен апелират за повишаване бдителността на гражданите при боравене с открит огън и лесно запалими продукти.

Подобни новини

Back to top button