Водещи новиниСпортСтраната

България с второ злато на Токио 2020. И отново героят е свързан с Плевен

България отново изкачи олимпийския връх! Стойка Кръстева спечели златен медал в категория до 51 кг в боксовия турнир на олимпийските игри в Токио, побеждавайки туркинята Бусе Наз Чакъроглу, която бе и водачка в схемата на турнира. Българката надделя с пълно съдийско решение, показвайки превъзходството си над съперника.
„Все още не мога да осъзная какво се случи. Концентрацията ми беше на високо ниво. Огромна заслуга за това има треньора ми, лекаря и психолог. Щастлива съм, че трудът на всички тези хора се възнаграждава. Благодарна съм на всички, които са ми помагали през годините.“ заяви Кръстева.
„За този мач се доверих изцяло на треньора си. Преди месеци загубих точно от нея в квалификацията. Това беше двубой на честта. Моят треньор изгради перфектна стратегия и успях да си излея цялата агресия от предишния двубой.“, добави Кръстева.
След изключителния успех на Стойка Кръстева и спечеления златен медал на Олимпиадата в Токио във Върбица емоциите са неудържими, показва репортаж на Нова телевизия.
„Радост. Горд съм с нея. Казах, че ще има злато още след първия ден. Бях сигурен. Моята мечта тя да стигне върха се осъществи. Трудолюбието и целеустремеността я доведоха дотук”, споделя бащата на Кръстева Желязко Петров.
„Честита победа на цяла България, на българския бокс и спорт! Преди мача, когато разговаряхме, видях, че лицето ? сияе, че е щастлива и уверена. Казах си, че това е нейният ден”, радостен е съпругът на Стойка Борил Кръстев.
„Когато се чуем отново, ще й кажа, че я обичам много и че й благодаря за всичко, което донесе на България. Всички големи държави ще станат на крака за българския химн”, казва още Кръстев със сълзи в очите.

Подобни новини

Back to top button