Полиция

В Кнежа, в Глава и в Горник заловиха трима пияни да шофират

На 7 август 2021 година около 1:20 часа в Кнежа е проверен лек автомобил „Мерцедес Вито“. Алкотестът на водача – 46-годишен местен жител, е отчел над 1.2 промила. Съставен е акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал да даде кръв за изследване и е приел показанията на техническото средство. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство, за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
Същия ден в 23.28 часа в Глава полицаи спират „Сеат Ибиза“. Проверката е установила, че водачът – 31-годишен плевенчанин, е зад волана с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен и работа по случая продължава разследващ полицай.
На 8 август 2021 година около 20:05 часа в Горник на улица „Петко Христо Петков“ е проверен с техническо средство водачът на „Пежо- 307“ – 35-годишен от селото. Уредът е отчел положителна проба – шофьорът е бил зад волана с над 1.2 промила алкохол. Съставен е акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button