Производство

Немска фирма за прoтивоалергични тъкани избра Плевен

Създадената преди повече от 25 години немска компания Allergo Healthcare избра Плевен за изграждане на ново предприятие, с което се създава най-голямото производство на противоалергични тъкани в Европа. Компанията, със седалище в Мекленбург, Предна Померания в Германия, е международно действаща с клонове в Хонконг, Дубай и САЩ (Хюстън, Тексас). Решението беше взето след посещение в Плевен на г-н Даниел Шьонфелдер, главен изпълнителен директор на групата Allergo и срещата му с кмета на Общината Георг Спартански.
Благодарим за приятелския прием на кмета Георг Спартански. Обмяната на информация, искрената атмосфера и заявената подкрепа за изграждането на нашия производствен обект бяха решаващите фактори, за да изберем Плевен за разширяване на дейността ни, сподели г-н Шьонфелдер.
Кметът Спартански подчерта, че администрацията е готова за сътрудничество с всички, които искат да инвестират в Плевен, защото привличането на инвеститори означава осигуряване на заетост и възможност на плевенчани да останат тук. Община Плевен се старае да създаде условия на инвеститорите да виждат смисъл да влагат парите си именно тук, всички процедури по съгласуване на документи и издаване на разрешителни да се придвижват максимално бързо. Никога не съм делил инвеститорите на малки и големи, български и чуждестранни, всеки е добре дошъл в Плевен, защото ролята на местната власт е да създава условия за бизнеса, подчерта г-н Спартански.
За разкриване на новото производство в града ни, което е на площ от 6 000 кв. м на ул. „Цар Самуил“, инвеститорите обявиха набиране на служители на няколко позиции: ръководител производство; шивачи/шивачки; техници/домакини; специалисти склад/логистика; офис специалисти. Българското производство „AllergoTex“ е част от групата Allergo, затова ние държим на справедливи условия на труд и заплати. Предпазващите от алергии тъкани, произведени от нашите служители, са част от медицинско лечение, което помага на хората да се справят с болестта си и отново да подобрят качеството си на живот, заявяват инвеститорите. Така че всички наши служители имат ценен принос към терапията на хора с алергии, невродермити или астма.
Повече подробности за AllergoTex може да прочетете на https://allergotex.com , където може и да попълните формуляр за кандидатстване за работа на обявените свободни позиции.

Подобни новини

Back to top button