Бедствия и аварииВодещи новини

Огнеборец пострада при гасене на пожар в сухи треви, десетки огнища от петък до неделя

На 14 август при потушаване на пожара в сухи треви в землището на село Дисевица е пострадал 42-годишен спасител. Мъжът е получил физически наранявания. Няма опасност за живота му.
На 13 август огнеборци от РДПБЗН – Плевен погасиха пожари в запалени сухи треви в землищата на селата Садовец, Буковлък, Реселец, Койнаре, Брест, град Червен бряг, град Плевен ж.к. „Дружба“, град Червен бряг жк. „Победа“. Около 15 часа при потушаването на пламъци в землището на село Писарово съдействие е оказано от местната земеделска кооперация. 
На 14 август служители от РДПБЗН – Плевен са локализирани пламъци в запалени стърнища, сухи треви, отпадъци и нискостеблена растителност в землищата на селата Крушовица, Ясен,  Девенци, Ленково,  Писарово, в землището на град Левски, в град Койнаре на улица „9-ти септември”,  в град Плевен на улица „Вардар”, в град  Червен бряг „5-ти квартал“ – гробищен парк, в Червен бряг ж.к. „Победа“ , в град Никопол на улица „Одеса”, в град Кнежа на улица „Стефан Цанов”.
На 15 август екипи на РДПБЗН – Плевен са потушили пожари в сухи треви и отпадъци в землищата на селата Ясен в местността „Булин Дол“, Ленково, Дъбован, в град Никопол в гробищен парк, в село Новачене до гробищен парк, в село Бреница на улица „Владимир Заимов“, в село Ореховица на улица „Христо Ботев“.
На 15 август в 07:30 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в град Червен бряг. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Не са нанесени материални щети. Огънят е потушен от екип на РС ПБЗН – Червен бряг.
На 15 август в 17:53 часа екип на РС ПБЗН – Червен бряг е отреагирал на сигнал за инцидент с технически неизправна газова бутилка в частен имот в града. При пристигане на местопроизшествието бутилката е изгасена.
Пак на 15 август в 19:55 часа в РС ПБЗН – Никопол е постъпил сигнал за пожар в дърводелска работилница в село Бацова махала на улица „Христо Ботев“. По първоначална информация пламъците са започнали при небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са покривна конструкция 50 кв.м. и 5 куб.м.дърва за огрев.

Подобни новини

Back to top button