Водещи новиниПлевен и страната

От 16 до 31 август в Плевен важат по-строги мерки заради коронавируса

В Плевен от днес влизат редица мерки, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса. Засилват се проверките и контролът за тяхното спазване.
Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, която влиза в сила от днес до 31 август.
Посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала. Също наполовина е определено за провеждането на културни и развлекателни мероприятия, за публиката при спортни състезания, както и за фитнес центровете и плувните басейни.
В специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни на територията на община Плевен се допускат посещения на външни лица по изключение и по преценка на директора на институцията при спазване на въведените противоепидемични мерки.
Дейността на клубовете на хората с увреждания и пенсионерите се осъществява при строго спазване на въведените от Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки – спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м и носене на  маски за лице, като се допуска използване на не повече от 50 % от капацитета на помещенията.
Изпълнителният директор на „Тибор“ ЕАД трябва да създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 м между посетителите на Пазара за плодове и зеленчуци и Пазара за покупко-продажба на моторни превозни средства на ул. „Цар Самуил” пред входа на стадион „Плевен”. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Подобни новини

Back to top button