Полиция

Огнеборци гасиха пожари в Летница, в Божурица, в Брестовец, в Дебово, в Кнежа, в Градина, в Плевен, в Искър и в Славовица

На 16 август 2021 година в 15:46 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в селскотопанска постройка в частен имот в Летница. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 50 кв.м покривна конструкция и дърва за огрев. При потушаване на огъня помощ е оказана от Община – Летница. В пожарогасенето са участвали служители от РС ПБЗН – Левски с един автомобил.
Същия ден в 18:13 часа в У ПБЗН – Долна Митрополия е постъпил сигнал за пожар в сухи треви в землището на Божурица. Огънят започва в суха тревна растителност в края на селото, като в последствие се разпространява върху две паянтови постройки и обхваща покрива на частна къща. Унищожени са покривна конструкция 60 кв.м.; фургони и паянтови постройки. Пламъци са тлеели до 0:32 часа, когато е потърсено отново съдействие от екип на УПБЗН – Долна Митрополия. Осигурено е дежурство на огнеборци с техника. Пострадали хора няма.
През изминалото денонощие служители от РДПБЗН – Плевен са потушили запалени сухи треви и стърнища в землищата на Брестовец, Дебово, в Кнежа на улица „Беласица“, в Градина до стопанския двор, в Плевен в Индустриална зона, в Искър на улица „Мургаш“. При потушаването на пожара в землището на Славовица съдействие е оказано от кмета на селото и със съвместни усилия са локализирани огнища, които застрашават с разпространението си къщи в покрайнините.

Подобни новини

Back to top button