ЗдравеПлевен и страната

(допълнена) Мобилният кабинет за имунизация пред Мавзолея ще работи в предстоящите събота и неделя

На 4.09.2021г. (събота) и 5.09.2021г. (неделя) в Плевен на пл. Възраждане пред Мавзолея ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19, информират от РЗИ. Кабинетът ще работи от 8 до 12 часа с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19. Имунизацията ще се извърши след представяне на документ за самоличност.

От 2020 година Елена Петрова е представител на UNICEF за България

Актрисата Елена Петрова подкрепи инициативата на областния управител-Марио Тодоров, „Да на ваксинацията“. Във видео обръщение тя се обръща към жителите на Плевен с думите „Ваксинирайте се, важно е! Ако искаме да продължим да живеем здрави, смислени, да отглеждаме децата си здрави! Да им даваме пълноценен живот, да се грижим за нашите родители, просто го направете. Така животът ще има по-голям смисъл и ще можем да го живеем от тук нататък.“
„Да на ваксинацията“, която продължава вече няколко месеца, успя да привлече известни личности от различни сфери. Първи се включиха всички мотоклубове от Плевен, които организираха мотообиколка по централните улици „с шума на мотори хората да се събудят за добрата идея“.
След рокерите, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев направи свое видео обръщение към съгражданите „да използват периода на ниска нива на зараза с коронавирус за ваксинация“. Инициативата подкрепиха и от фолклорен танцов клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев, които изнесоха голям концерт на площада с призиви за имунизация. Иво Георгиев, управител на фирма за поддържане чистотата в населени места от региона, също призова да се имунизират хората, „за да се осигури по-безопасна работна среда“.

Подобни новини

Back to top button