ПриродаСтраната

Наситена седмица със събития и инициативи, предлагат от „За Земята“

Международният ден за чист въздух е на 7 септември и по този повод „За Земята“ организира две събития, които имат за цел да привлекат не само вниманието на обществото, но и да приканят към действия.
Националното събитие „Искаме чист въздух, искаме здраве” обединява организации от цяла България, които вярват, че чистият въздух и здравето на семействата ни са наше изконно право. Включете се и научете повече в събитието!
Качеството на въздуха в България поражда сериозни тревоги: измерванията показват, че гражданите в цялата страна дишат въздух, който се оценява като вреден за здравето. Според Световната здравна организация 60% от градското население на България е изложено на опасни (нездравословни) нива на прахови частици (ФПЧ).
Четиридневната Арт лаборатория за чист въздух ще разгледа проблема през призмата на изкуството. Тя ще се състои между 30 август и 3 септември, когато в 18:30 часа артистите канят публиката да види „техните миниатюри“ в различна стилистика – куклен театър, плейбек театър, кино, танц, драматургичен текст – в читалище “Асен Златаров” в квартал “Христо Ботев” в София. Научете повече в събитието.
Играта Климатични герои е още един начин желаещите да проверят знанията си за климата, а ако искат да научат повече за възобновяемата енергия – могат да прочетат последните доклади по темата.
Последната покана тази седмица е за всички, които искат да научат как се взимат решения на Конференцията на ООН по изменението на климата. Симулацията Климатичната конференция на ООН в моя град (COP In My City) е на 11 септември, онлайн. В нея участниците влизат в ролята на различни участници, за да се опитат да намерят пътя към амбициозно споразумение за климата и ограничаване покачването на средната глобална температура до 1.5 C – научете повече в събитието и се регистрирайте.

Подобни новини

Back to top button