ЗабавленияСпортСтраната

Фотоконкурс допринася за популяризирането и представянето на красивия район край река Дунав

Както вече www.posredniknews.com информира ТУК и ТУК, в четвъртък, 2 септември, във Видин ще бъде даден стартът на осмото промо събитието – Дунав Ултра. 150 велосипедисти от България и Румъния се събират в крайдунавския град, за да изминат разстоянието на маршрута до крайната му точка – Дуранкулак.
В навечерието организаторите на промо събитието Дунав Ултра, което тази година е под наслов „Обратно при реката“ обявиха фотоконкурс в Инстаграм. В продължение на 10 дни (от 1-ви до 10-ти септември) в него може да се включи вceĸи, за който каузата представлява едновременно интерес и забавление, като могат да се публикуват неограничен брой снимки.
Специално изработени 4-метрови Дунав Ултра флагове ще са позиционирани на предварително избрани места – във Видин, в Оряхово, в Лесковец, в Крушовене, в античния град Улпия Ескус в Гиген, в Никопол, в Белене, в Две могили, в Сребърна, в Силистра, в Генерал Тошево и в района на плаж Дуранкулак. Колоездачи, фенове, ученици и всеки друг желаещ може да направи снимка с флаговете и да сподели в Инстаграм, популяризирайки по този начин веломаршрут N1 в страната. Задължителният хаштаг, който е необходимо да се ползва е #dunavultra.
Чрез допълнително споделени хаштагове, ще могат да се печелят и награди-комплименти, предоставени от организаторите
20-те най-интересни репортажни снимки в Инстаграм ще получат поощрителни награди от организаторите и спонсорите на събитието, а за над 250 деца в общините Оряхово, Долна Митрополия, Никопол, Белене, Две могили, Силистра и Генерал Тошево са подготвени тениски за спомен от инициативата.
Организаторите на Дунав Ултра, със съдействието на техни партньори, организират допълнителни активности по маршрута. Повече информация преди и по време на събитието може да бъде намерена в официалната страница на Дунав Ултра във Фейсбук.

Подобни новини

Back to top button