ПроблемиУслуги

На 3, 6 и 12 септември в пиковите часове се спира движението на камионите над 12 т по основни пътища в страната

В петък, 3 септември 2021 година, последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Съединението, от 18 до 21 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по АМ „Тракия“ в участъка от София до Пловдив – п.в. „Север“, в посока Пловдив, както и по АМ „Хемус“ от София до Боаза – кръговото кръстовище при 87-ми км, в посока Варна, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Спира се и тежкотоварният трафик по първокласния път I-1 (Е79) Благоевград – Кресна в двете посоки – от връзката с автомагистрала „Струма“ при Благоевград до връзката с АМ „Струма“ при Кресна.
Съвместната заповед е на Агенция „Пътна инфраструктура“, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и ограничаване на пътно-транспортни произшествия с участие на тежкотоварни превозни средства.
Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и на 6-ти септември, понеделник, и 12-ти септември, неделя, от 16 до 20 часа. Ще бъде ограничено преминаването на автомобилите над 12 т по АМ „Тракия“ в участъка от Пловдив до София в посока столицата и по АМ „Хемус“ от Боаза – кръговото кръстовище при 87-ми км, до София, както и по път I-1 Благоевград – Кресна в двете посоки.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
На АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възстановителните работи на тръбата за София на тунел „Ечемишка“. Трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна.
На АМ „Марица“ продължава ремонтът на дилатационни фуги на мостовото съоръжение над р. Йерусалимовска при 82-ри км на АМ „Марица“ в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. До 10 септември движението в участъка от 85-ти до 80-ти на АМ „Марица“ в района на Любимец ще се осъществява двупосочно в платното за Хасково.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Подобни новини

Back to top button