ЗабавленияНПО

С „Довиждане лято“ приключи тазгодишното издание на Арт студио „Твори и се забавлявай“

Лятно Арт студио „Твори и се забавлявай“ е инициатива на Народно читалище „Зора-1990 г.“ в Победа с вече 10-годишна традиция, напомнят от читалището. Летните дейности с децата са поредица атрактивни занимания от дългия с идеи списък, съставен от читалищния екип за ваканционни занимания с местните и гостуващите деца в селото. Всички мероприятия, инициирани от читалището, са с една единствена цел – наред с игрите и четенето на препоръчителна литература, да се разнообрази и осмисли лятната ваканция на децата, пребиваващи в селото.
За възпитаването на подрастващите в съхраняване на българските обичаи и традиции, читалищните дейци в края на юни възпроизведоха Еньовден. По стар народен обичай събраха малките момичета от селото и нагиздени в празнични премени браха билки и виха Еньовски венец.
Последва съвместна инициатива на НЧ „Зора-1990 г.“ и кметство Победа за поставяне на нов надпис на детската площадка.
През ваканционните месеци за малките любители на киното бяха направени пет прожекции на детски компютърни анимации.

Проведени бяха осем работилници с използването на различни приложни изкуства – декупаж върху саксии, 3D апликации, декорация с канап, макаронени вълшебства, динени фенери, морски сувенири, цветя от креп хартия за сценична декорация и рисуване на арт тениски. Всички материали, необходими за провеждането на арт работилниците бяха осигурени от средства, реализирани от благотворителния базар на мартенички.
Каузата и на тазгодишната читалищна „Работилница за мартенички“ бе осигуряване на допълнителни средства за летни дейности с децата и те бяха използвани по предназначение. Организирана бе и забавна фотосесия на фона на морска селфи рамка, която децата сами декорираха с миди и раковини, като вложиха много вкус, творчество и умения. Част от участниците се включиха в четиридневна инициатива на Центъра за обществена подкрепа в Долна Митрополия и на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Творчески работилници „Направи добро“, като участваха в различни занимания по интереси и изработиха изделия за благотворителен базар в Тръстеник.
На 3 септември читалищния екип подготви изненада за децата – прощално парти „Довиждане лято“ с торта и подарък снимки от лятната фотосесия.
Уменията, които децата получиха по време на летните дейности, дават стимул и вдъхновение на екипа на читалището в Победа да продължават и занапред да работят с отдаденост и любов.

Подобни новини

Back to top button