ЗабавленияСпортСтраната

Най-бързите велосипедисти от “Дунав Ултра” го преодоляха за рекордните 37 часа, сред тях са и две дами

Първи бе Явор Данаилов, който пристигна в крайната точка на маршрута, Дуранкулак, поставяйки рекорд за най-бързо изминаване на маршрута Дунав Ултра от 37 часа.
За първи път от създаването на веломаршрута, колоездач завърши предизвикателството в светлата част на деня. Пред кметството той бе посрещнат и поздравен от кмета на Дурнакулак, Веселин Йорданов и от кмета на общинския център Шабла, Мариян Жечев, а местни деца се събраха на площада, за да го поздравят.
Явор е адвокат на 27 години от Севлиево, който се готви за маршрута целенасочено от 2 месеца. Той сподели, че Дунав Ултра е съпоставим с подобни маршрути във Франция, които е минавал.
След първия предизвикателството приключи успешно за Антони Лозанов, следван от екипите Димитър Барфончовски/Любомир Райков, Сорин Гажано/Михаил Борисоф и Кристин Здравкова/Веселка Кръстанова. Здравкова и Кръстанова станаха първите дами, изминали маршрута в категория “до 48 часа”. “Нямаше да успеем ако не беше подкрепата на организационния екип и помощта на колегите от румънския екип Сорин Гажано/ Мигаил Борисоф, за което искаме да им благодарим” – споделиха колоездачките.

“Догодина ще направя маршрута за 3-ти път, но този път не за 40 часа, а за 5 дни.” – категоричен е Антони Лозанов от София, който изминава за втора поред година маршрута Дунав Ултра. “Мисля, че 5 дни е перфектният вариант, в който можеш да усетиш максимално добре маршрута. Така ще мога да спирам, да поговоря с местните, да се запозная с нови хора. Миналата година се запознах с жена в Гулянци и след като финиширах, най-добрият ми спомен беше от нея.” сподели още Лозанов.
Организаторите очакват колоездачите, които са планирали да изминат маршрута за 5 дни, да пристигнат в Дуранкулак на 7-ми септември, а тези, които са решили да го завършат за до 7 или 10 дни – да пристигнат след 9-ти септември.
Всеки, преминал през 16-те контролни точки и местата с флагове на Дунав Ултра, ще получи сертификат “Дунав Ултра”.

Подобни новини

Back to top button