ЗдравеОбразование

Ваксинационен пункт работи тази седмица на територията на Медицинския университет

От 13 до 17 септември Медицинският университет в Плевен (МУ-Плевен) провежда интензивна ваксинационна кампания на територията на университета с изнесен пункт на Регионалната здравна инспекция в Плевен. Пунктът е разположен на открито пред сградата на Факултет „Фармация“ с работно време от 10 до 14 часа. Извършват се и бързи антигенни тестове на студенти и преподаватели. Целта е да се поддържа актуален регистър на ваксинираните, както и на положителните за COVID-19 лица, за които ще се уведомява своевременно РЗИ-Плевен.
Както posredniknews.com информира по-рано, преди старта на новата академична година, с цел безопасно провеждане на присъствени занятия, в МУ-Плевен бяха събрани и анализирани данни за ваксинационния статус на всички групи-участници в образователния процес. Ваксинационното покритие за преподавателите е 50%, а заедно с прекаралите COVID-19 – стига до 72%. При чуждестранните студенти делът на ваксинираните е най-голям – 85%, докато при българските студенти е едва 20%.
На 13 септември 2021 година, понеделник, от 17 часа, в Системата за електронно и дистанционно обучение, академик д-р Богдан Петрунов – един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България, изнесе академична лекция на тема: „Ваксини против КОВИД-19 инфекцията“. Над 60 преподаватели, студенти и служители на МУ-Плевен получиха експертна и актуална информация за видовете ваксини, тяхното действие и ефективност. В края на лекцията те имаха възможност да зададат своите въпроси, на които получиха изчерпателни отговори от академик Петрунов. От Университета уверяват, че лекцията ще получат всички студенти, преподаватели и служители, които не са имали възможност да я посетят онлайн.

Подобни новини

Back to top button