ОбразованиеСтраната

Учителите в страната вече имат безплатен достъп до уроци за децата от 1. до 4. клас по темите за безопасността в интернет

Над 600 учители от цялата страна се включиха в уебинарите  „НЕ | Зависими в интернет“, организирани от издателство „Клет България“ и Националния център за безопасен интернет. По време на онлайн обученията преподавателите се запознаха с новите възможности за включване в часовете на значимата тема за безопасността в интернет. От тази учебна година те могат да използват безплатните уроци, разработени от експертите на Центъра, в дигиталната образователна платформа на издателството – iZZI.

На уебинарите представихме тематичните уроци за децата от 1. до 4. клас, както и начините те да бъдат успешно проведени, за да въвлекат децата в темата и да развият уменията им. Ресурсите засягат важните въпроси за поведението на подрастващите в мрежата, кибертормоза и баланса между времето прекарано офлайн и онлайн. Уебинарите бяха проведени от Антоанета Василева – координатор на Националния център за безопасен интернет и Ралица Михайлова – психолог и обучител, които имат дългогодишен опит в сферата и работата с учители, родители и деца.

Провеждането на уебинарите и създаването на безплатните ресурси са част от усилията на издателство “Клет България” да квалифицира учители по значими теми, свързани с образованието и да повиши осведомеността на учениците по темите за сигурността в мрежата. Всички учители, които до 17 ноември проведат уроците със своите класове, ще имат възможността да получат и награди за своите класове, осигурени от Yettel. Образованието в областта на дигитално-медийната грамотност е част от програмата “Безопасен интернет” на компанията, с която се цели повишаването на осведомеността на подрастващите за онлайн опасностите и начините за справянето с тях.

Реакцията от учителите и ентусиазмът, с който приеха материалите и методиките ни мотивират да продължим усилено нашата работа в подкрепа на българското образование. Радваме се, че има компании като Yettel и организации като Национален Център за безопасен интернет, с които заедно можем да работим за едно по-добро и безопасно утре за децата”, споделят от издателство „Клет България“.

Специализираните уебинари и образователните материали в платформата iZZI са част продължаващите усилия в подкрепа на учителите с цел да улеснят тяхната работа. Издателство “Клет България” развива актуални и приложими ресурси, които предоставят на учителите ефикасни инструменти за обучение по всички предмети. През следващите месеци издателството е планирало още множество безплатни уебинари и обучения с кредит за преподаватели от цяла България, записването за които е възможно през сайта на “Клет България”.

 За издателство Клет България

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

За Националния център за безопасен интернет:

Националният центърът за безопасен интернет, работи в подкрепа на сигурността на децата онлайн вече над 16 години. Има две важни услуги – Горещата линия за докладване на незаконно онлайн съдържание, като за над 16 год. работа сме получили 86 928 сигнала свързани с незаконни и вредни действия срещу деца и младежи онлайн. Консултативната линия за онлайн безопасност за деца 124 123 е телефонът, на който деца, родители и учители могат да потърсят помощ, информация и да подадат сигнал при онлайн проблем с дете.

Подобни новини

Back to top button