COVID-19ЛичностиСоциални

Според Люси Дяковска ваксинирането е отговорност – към себе си, към близките и към обществото

„За мен беше приоритет да се ваксинирам, да се защитя, да защитя моето семейство и за щастие моята възрастна баба успя достатъчно бързо да се добере до ваксина с много приятен личен лекар, който веднага още в началото на февруари месец се обади. Аз смятам, че ние сме семейство, което още в самото начало по съвсем нормален начин, прие тази отговорност. Смятам, че ваксинирането е на първо място отговорност. За мен е много трудно да мисля, какво евентуално може да стане след 10, след 20 години с мен, тъй като на този етап аз нямам усещането какво ще се случи с нас идните 5 години дори. Много е важно да си дадем сметка, че плановете, които преди 20 години са си правили хората в днешно време е трудно да бъдат направени, за това личната отговорност, отговорността към обществото ще става все по-голяма. В момента фокусът на това се измества и излизаме все повече с годините извън всякаква отговорност. За голямо съжаление! И ако поне малко успеем, не само тук, но и глобално да се върнем към това какво беше да си социално отговорен и какво беше да мислиш за ближния, да пазиш околните, да пазиш околната среда, може би по някакъв начин можем да запазим онова нещо, което вече го няма между нас и не съществува в ежедневието.“ Думите са на Люси Дяковска, казани в разговор с областния управител Марио Тодоров по повод инициативата „ДА на ваксинацията“.
В разговора Люси Дяковска споменава за своята лична борба с мерките, за това, че ежедневно инспектира своите служители в парк хотел „Кайлъка“, който тя стопанисва. „През лятото имахме събития, в които се изискваше тестване на целия персонал в същия ден, което за мен е абсолютно нормално изискване. Самата аз търся начини как да направим мобилна тест станция, за да можем да тестваме всеки на секундата. Това е модел, който аз съм видяла в Германия, там има много мобилни тест станции, които обикалят по заведения и не само“ – разказва Люси.
„…Винаги съм се смятала за социално отговорен човек, а социалната отговорност е нещо, което и през изминалите месеци и със сигурност през предстоящите, ще е нещо, което смятам, че всеки един от нас трябва да притежава“- споделя в специално видео Дяковска.

Подобни новини

Back to top button