Право

Десет години затвор и 15 000 лева глоба за трафик на хора

По внесен от Районна прокуратура – Плевен обвинителен акт е осъден мъж за трафик на хора. Присъдата му е десет години и един месец лишаване от свобода при строг режим и глоба в размер на 15 000 лева за трафик на жена, с цел проституция, съобщават от Прокуратурата на РБ.
А. П. е признат за виновен от Районен съд – Плевен за това, че през периода март – май 2011 г. при условията на продължавано престъпление откарал жена от гр. Плевен в чужбина с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието ѝ. В края на март 2011 г. той я транспортирал от гр. Плевен до Виена, като я превел през границата на страната през ГКПП Калотина, а през април 2011 г. я транспортирал от Виена до гр. Шверценбах, Конфедерация Швейцария, – отново с цел проституция, независимо от съгласието й.
А. П. е признат за виновен и по обвинението за това, че през периода март 2011 г. – септември 2012 г., при условията на продължавано престъпление във Виена и Шверценбах използвал жертвата на трафик за развратни действия.
При постановяване на присъдата съдът е взел мярка за неотклонение задържане под стража и подсъдимият А.П. е задържан в съдебната зала.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Плевен.

Подобни новини

Back to top button