АрмияОбразование

Екип от специалисти по обучение на „Локхийд Мартин“ са в Долна Митрополия

Подготовката на преподавателския екип от ВВВУ „Георги Бенковски“ за обучение и усвояване на новия изтребител от четвърто поколение F-16 Блок 70 е изключително важна и основополагаща, категорични са от училището в Долна Митрополия.
Във връзка с обучението на бъдещите пилоти генералният мениджър по практическото обучение Ричард Садлер и мениджър обучение Роберт Кларк от компанията „Локхийд Мартин Аеронавтикс“ са на работно посещение във ВВВУ „Георги Бенковски“. Целта е да се обезпечи процеса на тематичната подготовка по различните авиационни дисциплини за обучението на преподавателите от авиационното ни училище.
Курсът трябва да започне от 1 ноември 2021 година, като до края на октомври трябва да се подпише Техническото споразумение между страните – партньори.
Методиката предвижда в продължение на осем месеца с лектори – инструктори от „Локхийд Мартин Аеронавтикс“ да се подготвят основни обучители. Процедурата и методиката на обучение се уточняват с представители на водещите катедри от факултет „Авиационен“. В края на обучението – след около 300 часа теория и практика, членовете на българския обучаващ екип ще получат сертификат.
Гостите от „Локхийд Мартин Аеронавтикс“ бяха запознати с историята, структурата и системата на обучение на ВВВУ „Георги Бенковски“ от заместник началника по професионалното обучение и международното сътрудничество полковник Андриян Колев.

Подобни новини

Back to top button