Образование

Марио Тодоров пожела здраве, целеустременост и успехи през новата учебна година

Днес, 15 септември 2021 година, областният управител Марио Тодоров присъства на тържественото откриване на учебната година в училище „Цветан Спасов“, информират от областната администрация. Заместник областните управители също посетиха и откриха новата учебна година в други две плевенски училища. Заместник областният управител Ваня Савова присъства на тържествената церемония в училище НУ „Патриарх Евтимий“, а заместник областният управител Иван Петков успя да посети ОУ „Васил Левски“.
Областният управител Марио Тодоров поздрави учениците за 15-ти септември с официален поздравителен адрес:
„Честит празник скъпи ученици, учители и родители!
Днес отново е 15 септември – денят, в който по традиция се открива учебната година в българското училище! И тази година усмивка от празнично настроение огрява лицата ви. На този ден най-много се вълнуват малките първокласници, които за първи път ще прекрачат училищния праг.
Няма по-висша ценност за всеки родител от това да даде добро възпитание на детето си. А то ще рече, че на вас, уважаеми учители, поверяваме най-свидното, смисъла на живота си – нашите деца. Те трябва да израснат с чувство на гордост и почитание пред българската история и самобитна култура.
Какво по-хубаво от това, чрез вашия професионализъм, благородство и всеотдайност, да дадете на бъдещото поколение увереността и силата, с която да вървят напред.
Желая ви здраве, целеустременост и успехи в отговорната мисия.
На вас ученици, желая успех в овладяването на знанията, а вие родители – насърчавайте и подкрепяйте техните бъдещи начинания!
На добър час!“

Подобни новини

Back to top button