Водещи новиниОбразование

Общински съветници бяха част от празничната атмосфера в различните училища в Плевен

С пожелание за здраве и успешна учебна година, присъствена за всички ученици, председателят на Общинския съвет в Плевен, Мартин Митев, откри учебната 2021/2022 година в Начално училище „Христо Ботев“. Заместник-председателят на ОбС Петя Василева пожела успех на ученици, учители и родители в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в града. Общински съветници от състава на местния парламент бяха част от празничната атмосфера в различните училища в града.
В НУ „Хр. Ботев“ новата учебна година започна с празник в 8:30 часа за 420 деца от 1 до 4 клас, 125 са първокласниците. „За мен е истинска радост да ви поздравя от името на Общинския съвет в Плевен и лично от свое име с откриването на новата учебна 2021/2022 година! На всички днес ще пожелая най-вече да сте здрави, защото както често казвам – здравето не е всичко, но без здраве всичко друго е нищо! Вярвам, че всеки един от нас ще даде най-доброто от себе си в името на това децата ни да получат добро образование в училищна среда! На добър час на всички – ученици, учители и родители. Успешна присъствена учебна година на всички“, пожела Мартин Митев. Гости на празника бяха и общинските съветници Владислав Монов, Росен Височков и Павлинка Микова. Директорът на училището Цветелин Горанов, който е и председател на Постоянната комисия по „Образователна политика и читалищна дейност“ в местния парламент, приветства ученици, родители и учители и пожела успешна присъствена учебна година за всички, след което покани учениците в класните си стаи.

В Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен поздрав за първия учебен ден отправи заместник-председателят на Общинския съвет Петя Василева: „Тук, в това училище, има огромна творческа енергия – тук има музика, багри, ритми, артистично слово и това не може да не заразява и мотивира за успехи. Пожелавам на всички вас все напред и нагоре, към много успехи. Успешна учебна година на всички.“
Празненствата за 15 септември бяха проведени при спазване на противоепидемични мерки. Съгласно министерските разпоредби откриването на новата учебна година стана присъствено, на открито и по различно време за отделните випуски в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Обособени бяха зони за учениците, родителите и за гостите на тържествата.

Подобни новини

Back to top button