ПроблемиСтранатаУслуги

За 4 часа през нощта на 17 септември ще бъде ограничено движението от 30-ти до 47-ми км на АМ „Хемус“

От 0:00 часа до 4:00 часа на 17 септември 2021 година, петък, ще бъде ограничено движението в двете посоки от 30-ти до 47-ми километър на АМ „Хемус“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Причината е обособяване на напречни връзки между двете тръби на тунел „Ечемишка“.
За да не се затруднява трафикът, предвидените дейности в съоръжението ще се извършват през нощта, като движението ще преминава по обходен маршрут по път I-1 Ботевград – София, както следва:
Автомобилите, пътуващи в посока Варна, ще бъдат отклонявани от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км по път I-1 София – Ботевград до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км, където отново ще се включват в магистралата.
Автомобилите, пътуващи за София ще се пренасочват от п.в. „Ботевград“ при 47-ми км по път II-17 и път I-1 София – Ботевград до пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км на АМ „Хемус“.
Пътуващите по направлението Видин – Враца – София се насочват от кръстовището на път II-17/при км 0/ с път I-1/при км 192/, продължават по път I-1 София – Ботевград.
Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Подобни новини

Back to top button