Полиция

Намериха наркотици – дизайнерски чай в Кнежа, в Плевен – марихуана и пико

При проверка на 14 септември 2021 година около 21:30 часа в Кнежа 17-годишен изхвърлил в тревна площ маса самозалепващ се полиетиленов плик. Пликът бил с размери 4/5 см и съдържал суха тревиста маса. Нередовната стока е предадена с протокол за доброволно предаване. Младежът е заявил пред полицейските служители, че е дизайнерски чай за лична употреба. Дрогата е иззета и предстоят експертизи. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на високорисково наркотично вещество. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
Същия ден около 23:20 часа в ж.к. „Воден“ в Плевен при извършена полицейска. проверка и последващ личен обиск в 20-годишен са открити наркотици. В портмоне и в бельо на плевенчанина са намерени две съцветия от рода на конопа, с приблизително тегло 2 грама. Притежателят на дрогата е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Назначена е физико-химическа експертиза. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. За престъпление по чл.354, ал.3, т.1 от НК е образувано бързо производство. Продължава работата по случая.
На 15 септември 2021 година около 13 часа на плевенската улица „Христо Ясенов“ е спрян 34-годишен. Той доброволно предава хартиена свивка с размери 3 х 0.5см., съдържаща бяло кристалообразно вещество. По данни на лицето веществото е пико с приблизително тегло 1 грам. 34-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Веществото е предадено за експертизи. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК е образувано бързо производство. Работата продължава.
На същата дата около 14:10 часа в областния град на улица „Ангел Кънчев“ е проверен 18-годишен. Той доброволно предава полиетиленово топче с диаметър 4 см., съдържащо суха зелена тревиста маса с приблизително тегло 2 грама. По данни на плевенчанина веществото е марихуана. 18-годишният е задържан за срок до 24 часа. Веществото е предадено за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button