ЕкологияСтраната

Десетки почистени местности и стотици доброволци в Световния ден на почистването 2021

Доброволци от над 160 държави отбелязаха Световния ден на почистването (World CleanUp Day 2021) на 18 септември, който у нас по традиция се провежда с подкрепата на bTV Media Group. В рамките на социално отговорния проект “Добрият пример” стотици доброволци от цялата страна се включиха с индивидуални усилия в почистването и облагородяването на десетки емблематични места и малко известни кътчета от картата на България. В условията на пандемията от COVID-19 инициативата се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, без традиционните масови акции и с фокус върху малки предварително сформирани групи и личните усилия на доброволците.

Повече от двадесет акции и резултатите от действията на стотици доброволци вече са маркирани на специалната карта на сайта на „Добрият пример“. Всички, които искат да отбележат районите, които са почистили и облагородили, могат да го направят след бърза и лесна регистрация на сайта.
В подкрепа на глобалното движение Let’s Do It World, bTV продължава и пилотната си инициатива с фокус върху проблема със замърсяването с цигарени фасове както в природата, така и по улиците на България. За целта, в сърцето на редица местности, почистени от емблематични акции на „Да изчистим България заедно“ през годините, вече са позиционирани специални контейнери за събиране и впоследствие – рециклиране, на един от най-разпространените замърсители в света – цигарените угарки. Контейнерите имат за цел да подкрепят усилията на доброволците в Световния ден на почистването да премахнат от лицето на Земята един милиард вредни фасове.

Подобни новини

Back to top button