ЕкологияСветаСоциални

„Климатични герои“ представят серия от инициативи в подкрепа на нашата планета

WWF България организира национален форум за участниците в проекта „Климатични герои“, съобщават от екологичната организация. Събитието ще се проведе на 21.09. 2021 година, вторник, от 9:30 до 15 часа в пространството за развитие на креативна съвместна дейност на Мисия 23 при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. В рамките на форума климатичните герои ще представят специфичните инициативи, по които работят. Част от инициативите са организиране на еколагер на плаж Алепу, създаване на късометражен филм на тема как всеки един от нас може да допринесе за опазването на околната среда, изграждане на еко работилници, както и подготовка на тематичен концерт в морската градина в Бургас. Форумът предвижда и интересни дискусии на природозащитна тематика.
За да подкрепят климатичните герои на нашето време, WWF е поканила своите партньори от Британското посолство в София, както и инфлуенсъри с изявен интерес към опазването на околната среда, а също и много приятели и поддръжници.
„Ние от WWF осъзнаваме, че нашето поколение е последното, което може да противодейства на ефекта от плашещите промени в климата и да доведе до смекчаване на последствията от тях. Чрез проекта „Климатични герои“ ние даваме платформа на младите и активни хора, чрез която да достигнат както до управляващите, така и до цялото общество със своите вдъхновяващи послания и оригинални идеи“, коментира Виктория Табакова, координатор „Младежка ангажираност“ към WWF.
Десетки доклади и изследвания показват, че климатът около нас се променя, което води до различни изменения в познатия ни свят, а също и в живота, който водим. Учените са уверени, че глобалното затопляне, топенето на арктическите ледове и природните бедствия са следствие от действията или бездействията на човека. Една от най-важните мисии на природозащитната оргаизация WWF е именно борбата с климатичната криза.
„Всеки ден ставаме свидетели на климатичните промени, които все по-осезаемо засягат качеството на живота ни. С проекта „Климатични герои“ искаме да достигнем до младите хора чрез младите хора. Климатичните герои влизат във важната роля на посланици на нашата планета, а техните действия и инициативи по един любопитен начин запознават нашето общество с климатичната криза. Надеждата ни е да убедим колкото се може повече хора да работят с нас за смекчаването на последиците от нея“, разказва Райна Попова, ръководител на проекта „Климатични герои“ към WWF.
Проектът „Климатични герои“ се изпълнява от WWF България, WWF Румъния, WWF Сърбия – Адрия, Дружество за ООН в България и Чешката природозащитна партньорска фондация (Czech Environmental Partnership Foundation) с финансовата подкрепа на Европейската климатична инициатива (European Climate Initiative (EUKI)) част от Германско федерално министерство за околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност и Британско посолство в София. Основната цел на проекта е да обърне тенденцията за влошаващо се състояние на нашата планета, за да може в бъдеще хората да живеят в хармония с природата.

Подобни новини

Back to top button