Водещи новиниОбщинска и държавна администрацияПроблеми

Паднали облицовъчни плочки бавят пускането на иначе готовия надлез към „Сторгозия”

Община Плевен стартира процедура за внасяне на необходимата документация до компетентните институции, които ще се произнесат за въвеждането в експлоатация на ремонтирания надлез към жк „Сторгозия“, информира днес пресцентърът на местната администрация. Срокът за изпълнение на конструктивния ремонт на надлеза е 150 дни, тоест до 15 октомври 2021 г. Това каза кметът на Община Плевен Георг Спартански в отговор на въпроси на граждани за отварянето за движение на пътното съоръжение.

Физическото изпълнение е готово, но има и документална част, която не зависи от волята на възложителя, т.е. на Община Плевен, има институции и органи, които приемат вече изпълненото строителство. За тази цел се събират съответните документи, прави се и финално геодезическо заснемане, окончателен доклад на строителния надзор, съставя се акт 15, излъчва се комисия от Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) и др. компетентни органи, която да приеме готовото съоръжение, уточни г-н Спартански. Той благодари на всички за търпението през изминалите 4 месеца, но беше категоричен, че дейностите ще се изпълнят по предписания от закона начин и той няма да се нарушава заради емоции, които могат да струват човешки живот.
Кметът Спартански допълни, че извън проекта по конструктивното укрепване на надлеза е констатирано, че не е добро състоянието на облицовката в двата края на съоръжението. След обследване започна подмяната на счупените плочки с нови там, където те липсват.
От известно време и особено интензивно в последните 6-7 дни в различни Фейсбук групи се появяват гневни коментари на плевенчани, не само жители на жк „Сторгозия” за неудобствата и рисковете за движението в комплекса заради натоварения трафик. Споменават се случи на блъснати пешеходци, сред които имало и деца. В някои от постовете се дават разумни съвети за облекчаване на трафика, за промяна и освежаване на маркировката в определени участъци.

Подобни новини

Back to top button