ОбразованиеСоциални

След три години работа на Център „Аутизъм днес“ вече има деца, които посещават детски градини и училища

Областният управител на Плевен Марио Тодоров и заместник областният управител Иван Петков уважиха празника по повод 3 години от създаването Център за работа с деца „Аутизъм днес“ в Плевен, съобщават от областната администрация. Те бяха посрещнати от директора на центъра Владислава Цолова, която е създател на сдружение „Аутизъм днес“. Центърът е изграден с подкрепа на община Плевен, на много индивидуални и корпоративни дарители и публични личности. В него специалистите, които оказват висококвалифицирана терапевтична помощ на деца с аутизъм, работят по индивидуален терапевтичен план.
„42 са децата с аутизъм, които посещават центъра редовно и имат високи резултати. Доказателство за това е, че някои от децата вече са интегрирани в нашата детска градина „Монтесори Планета България“ и в други детски градини и училища.“ – с чувство на удовлетвореност от извършената работа споделя г-жа Цолова.
Беше направена и обиколка на центъра, в хода на която беше обсъдено обучението през което са преминали специалистите и предстоящи ремонти на центъра, като всичко това се случва с помощта изцяло на дарители.

Подобни новини

Back to top button