ОбразованиеСветаСоциални

Деца отбелязаха „Дни на безопасността“ с конкурс за рисунки и беседа с полицейски служители

Второто издание на „Дни на безопасността“ на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL се провежда в периода 16 – 22 септември 2021 година. По традиция кампанията съвпада с Европейската седмица на мобилността. Фокусът на тазгодишното издание на инициативата, с посланието „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, е за ден без загинали при пътни инциденти на 21 септември.
Отговорността на всеки един от нас е важна, всички участваме в движението по пътищата. Мислим ли за себе си, ще мислим и за тези, които са около нас. В тази връзка основно училище „Максим Горки” в Левски проведе конкурс за рисунки и стикери на тема „Лесно е да спасиш живот”, съобщават от училището. Участваха ученици от първи до шести клас. Със съдействието на служители на РУ Левски – инспекторите Георгиев, Станев и Ралчев, беше проведена беседа по темата с ученици от първи до четвърти клас.

Децата с лекота отговаряха на въпросите им, разпознаваха пътните знаци и участваха в игри, свързани с безопасността на движението.
Комисията за оценяване на детските рисунки беше подпомогната от Ваня Дочева, председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. С нейна подкрепа и любезно съдействие бяха осигурени и връчени награди за начална и прогимназиална степен.

Подобни новини

Back to top button