COVID-19Водещи новини

За сега в Плевен има една „COVID зона“ и тя е в МБАЛ „Свети Панталеймон“

Във връзка с възможността за диагностика и лечение на пациенти с COVID-19 на територията на област Плевен, от Регионалната здравна инспекция (РЗОК) разпространиха писмо, с което уведомяват че РЗОК – Плевен е сключила допълнително споразумение за „Ковид зона“ с Диагностично консултативен център „Свети Панталеймон“ ООД, който се намира на територията на МБАЛ „Свети Панталеймон“ в Плевен, с адрес ж.к.„Дружба“, ул. „Трите бора“ № 24.
От лечебното заведение по договор с РЗОК се извършват следните дейности:
– Преглед и изследване на пациенти със съмнение за COVID-19 в рамките на предварително обявено работно време. Информация за графика на работа – от лечебното заведение.
– Лечение на пациенти с потвърден COVID-19 с лека или лека към средна степен на тежест на заболяването, което включва: извършване на 2 прегледа от лекар-специалист, работещ по договора с РЗОК, за всеки пациент в рамките на 10 календарни дни, от датата на доказване на заболяването. Прегледите включват – по преценка на лекаря: лабораторни изследвания в т.ч. пълна кръвна картина, креатинин, ALAT, CRP , както и рентгенография на гръден кош и бял дроб, ЕКГ и измерване на кислородна сатурация.
– При необходимост, лекуващият лекар може да назначи лекарствени продукти за домашно лечение, показани за състоянието на пациента от позитивния лекарствен списък по чл. 262, ал.6, т.1 от ЗЛПХМ. Изписват се еднократно до три лекарствени продукта на една рецепта, при необходимост, при осъществяване на единия от двата прегледа.
– Екипът на лечебното заведение обслужва пациенти, както насочени от общо пратикуващ (личен) лекар, така и самонасочили се пациенти.
Актуален списък с разкритите в страната COVID зони

Подобни новини

Back to top button