COVID-19Водещи новини

Втора „COVID зона“ вече има в Плевен – в „Кардиологичен медицински център“ ЕООД

Във връзка с възможността за диагностика и лечение на пациенти с COVID-19 на територията на област Плевен, от Регионалната здравна инспекция (РЗОК) разпространиха в петък, 24 септември, писмо с което уведомяват че РЗОК – Плевен е сключила допълнително споразумение за „COVID зона“ с „Кардиологичен медицински център“ ЕООД в Плевен, с адрес ул. „Пиер Кюри“ №2.
Така две лечебни заведения работят по договор с РЗОК-Плевен за „Ковид зона“: „Диагностично консултативен център „Свети Панталеймон“ ООД в Плевен, с адрес ж.к.„Дружба“, ул. „Трите бора“ № 24 и „Кардиологичен медицински център“ ЕООД в Плевен, с адрес ул. „Пиер Кюри“ №2. За първия posredniknews вече информира.
От РЗОК напомнят, че договорените дейности включват:
– Преглед и изследване на пациенти със съмнение за COVID-19 в рамките на предварително обявено работно време. Информация за графика на работа – от лечебното заведение.
– Лечение на пациенти с потвърден COVID-19 с лека или лека към средна степен на тежест на заболяването, което включва: извършване на 2 прегледа от лекар-специалист, работещ по договора с РЗОК, за всеки пациент в рамките на 10 календарни дни, от датата на доказване на заболяването. Прегледите включват – по преценка на лекаря: лабораторни изследвания в т.ч. пълна кръвна картина, креатинин, ALAT, CRP , както и рентгенография на гръден кош и бял дроб, ЕКГ и измерване на кислородна сатурация.
– При необходимост, лекуващият лекар може да назначи лекарствени продукти за домашно лечение, показани за състоянието на пациента от позитивния лекарствен списък по чл. 262, ал.6, т.1 от ЗЛПХМ. Изписват се еднократно до три лекарствени продукта на една рецепта, при необходимост, при осъществяване на единия от двата прегледа.
– Екипът на лечебното заведение обслужва пациенти, както насочени от общо пратикуващ (личен) лекар, така и самонасочили се пациенти.

Подобни новини

Back to top button