Полиция

Натъкнаха се на марихуана при проверки на трима мъже в Плевен

На 23 септември 2021 година около 21:15 часа в областния град на кръстовище, образувано от улица „Георги Бенковски“ и улица „Ангел Кънчев“ е спрян за проверка 32-годишен. Той предава с протокол за доброволно предаване полиетиленово топче с размери 3 х 3 см., съдържащо суха тревиста маса – марихуана. Назначена е физико – химическа експертиза. 32-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомена е РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
Същия ден около 21:55 часа в Плевен на улица „Ангел Кънчев“ непосредствено преди полицейска проверка младеж изхвърля на земята под автомобил полиетиленово топче. Установена е самоличността му – 15-годишен плевенчанин. Извършен е оглед. Иззето е топчето, с диаметър 8 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. За извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК работата продължава.
В Плевен за притежаване на наркотици е задържан 28-годишен. Проверката е извършена на 23 септември около 22 часа на кръстовище, образувано от улица „Георги Бенковски“ и улица „Ангел Кънчев“. Мъжът предава с протокол за доброволно предаване полиетиленово топче с диаметър 2 см., съдържащо суха тревиста маса. По негови данни съдържанието е марихуана. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Сезирана е прокуратурата.

Подобни новини

Back to top button