ОбразованиеСвета

Ученик от Левски сред най-добрите в международна олимпиада по английски език

Александър Стефанов, ученик от 7 „б” клас в ОУ „Максим Горки“ през учебната 2020-2021 година, участва във финалният кръг на международната олимпиада по английски език HIPPO „Английски без граници“, съобщи Славка Ленкова – учител по английски език.
В деветото издание на олимпиадата, проведено в Лидо Ди Йезоло, Венеция, Италия от 19 до 21 септември, са участвали 48 125 ученици от 42 страни. То се организира от GLOBAL HIPPO ASSOCIATION, с координатор за България издателството „Пиърсън – Лонгман“.
На финалният кръг Александър се нарежда сред най-добрите в света с краен резултат от 93 % успеваемост в четирите компонента – слушане, четене, писане и говорене и Hippo теста, съобщи радостната новина неговата преподавателка.

Всички 186 финалисти и техните учители са наградени с медали и сертификати за постижения в областта на английския език на заключителна цермония.
Пътуването до Италия и участието в последния кръг от HIPPO олимпиадата на Александър Стефанов е награда от ОУ „Максим Горки“ в Левски.

Подобни новини

Back to top button