Образование

10 дни за желаещите да кандидатстват в безплатни ИТ обучения за ученици

През учебната 2021/2022 година ученици от 4 до12 клас ще имат възможност да се обучават в една от три безплатни школи по програмиране и дигитални технологии на Училищна Телерик Академия в Плевен. Както вече писахме, кандидатстването е отворено онлайн през сайта на академията до 10 октомври и не изисква предишни ИТ познания.
Живеем във времена, в които дигиталните умения стават все по-важни за настоящите и бъдещите успехи на всеки ученик. Вече над 14 500 младежи са усвоили основите на дигиталния свят в безплатните школи на Училищна Телерик Академия. Програмите им развиват ценни знания, по забавен и достъпен начин.
Обученията започват в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. След успешно завършване учениците ще получат сертификат от Училищна Телерик Академия.
Учениците 4-7 клас могат да участват в Алгоритмично програмиране, като занятията ще се провеждат неделя от 13 до 16 часа.
Учениците 8-12 клас могат да участват в една от 2 програми:
Разработка на игри – ще се провежда неделя от 9 до 12 часа.
Уеб програмиране – ще се провежда събота от 9 до 12 часа.
Програмите в Плевен са в сътрудничество с МГ „Гео Милев“, ЦПЛР- Център за работа с деца, община Плевен и с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Scalefocus.

Подобни новини

Back to top button