Образование

СУ „Крум Попов” в Левски тържествено чества своя патронен празник

На 1 октомври 2021 година, 98 години от откриването на първото средно училище в община Левски, ученици, учители, общински служители, изразиха своята почит и признателност към патрона на училището – Крум Попов, към всички вградили в темелите на неговото развитие, духовни ценности и жажда за познание.
Цветя и венци бяха поднесени пред паметника на Крум Попов, припомнени бяха исторически факти и събития, белязали пътя на едно от първите средни училища в страната с откриването на първи гимназиален клас на 1 октомври 1923 година. Празничното събитие отбелязаха с музика и песни вокалните групи и вокалната надежда Любена Стоилкова.

Гости бяха председателят на ОбС в Левски Тома Терзиев, гл. експерт „Образование, култура и спорт” Петя Чолакова, Елка Ангелова – връзки с общественосттав администрацията.
Директорът на СУ „Крум Попов” Валентина Дженева поздрави с патронния празник и пожела на всички здраве, да продължи делото на Крум Попов, да пребъде училището и успехите да се множат.
Петя Чолакова – гл. експерт „Образование, култура и спорт”, поднесе празничните пожелания на кмета на Община Левски Любка Александрова в поздравителен адрес.
Отец Християн отслужи празничен водосвет, с който отправи молитви за здраве и благоденствие на многая лета.

Подобни новини

Back to top button