Водещи новиниОбществоСоциални

Ако сте се преброили онлайн, можете да изпратите кода на имейл адрес на НСИ

„Хората, които са се преброили онлайн, но не са посетени от преброител, който да събере уникалния им код, могат да го изпратят и по имейл на НСИ. Това обясняват от НСИ на въпрос какво да правят хората, които са се преброили електронно, но преброител не е взел кода им, нито има график кога ще го направи, пише segabg.com.

НСИ открива и нов имейл адрес [email protected], на който хората, които са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове. В писмото си освен кода те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство, гласи отговорът на НСИ.

В някои райони данните за електронното преброяване бяха предадени служебно на преброителите, поради което не се наложи лична среща.

Към 1 октомври в цялата страна са преброени 4 886 506 души, което е 70,65% от населението. При предишното национално преброяване преди 10 години населението на България бе 7 364 570 души.

Преброяване 2021 започна на 7 септември първоначално по електронен път, а от 18 септември продължи с помощта на преброители. До началото на октомври те бяха преброили на хартия 2 481 544 души и 2 769 895 жилища.

Заради първоначалното блокиране на системата за електронно преброяване кампанията бе удължена с една седмица и ще приключи в 20 ч на 10 октомври.

Подобни новини

Back to top button