Бедствия и аварииОбразование

Под форма на занятие евакуираха „при пожар“ ученици в Левски

В сряда, 6 октомври 2021 година, в Основно училище „Максим Горки” в Левски се проведе практическо занятие на учебна евакуация при пожар, съобщават от училището.
Със сигнал за пожар и извеждане на учениците в безопасна среда започва занятието с участието на пожарникари и началника на РСПБЗН в Левски гл. инспектор Александър Ветов. За правилните действия при излизане от „горящата” сграда той е похвалил учители и ученици. Припомнени са основните правила за действие при пожар.
Демонстрация на действията при гасене на леснозапалими течности е била втората част на занятието. Макар и под формата на игра, ситуацията е изглеждала като истинска. За успешно погасяване на огъня с аплодисменти е поздравен Любомир Терзиев – охрана в училището, а гл.инспектор Ветов е обяснил при какви ситуации могат да се използват пожарогасители.


В третата част от обучението учениците са се запознали с оборудването и екипировката на пожарникаря.
Представянето на пожарния автомобил и неговото оборудване с всички уреди и инструменти, които служат за противопожарни действия, е предизвикало огромен интерес у учениците. Огнеборците подробно са обяснили на любопитните момчета и момичета важността на всеки един уред в пожарната кола, информират от училището.
Учениците са задавали много въпроси за сложната професия огнеборец и страшните моменти в реални ситуации и са разбрали, че „Да си пожарникар не е лесно! Огънят може да бъде много опасен! Да бъдем бдителни и само при нужда да използваме тел. 112!”

Подобни новини

Back to top button