ПолицияСтраната

Тази седмица полицията активно ще проверява товарните автомобили и автобусите

От понеделник – 11 октомври до 17 октомври 2021 година, петък, е в ход специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Действията се провеждат на територията на цяла Европа във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, Roadpol. Проверките у нас се осъществяват от смесени екипи – на Пътна и на Охранителна полиция, и на служители от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Основното, за което ще се следи е спазване на времето за почивка, недопускане на претоварване на товарните автомобили, спазване на скоростните режими, недопускане на управление след употреба на алкохол или наркотични вещества.
При необходимост работата на служителите ще бъде подпомагана и от техни колеги от Криминална полиция, ако се установи незаконен превоз на мигранти.
В календара на Roadpol са предвидени четири пъти в годината операции за контрол на товарните автомобили и автобусите – във всеки един от сезоните. Причината за това са сериозните щети, които настъпват след пътни инциденти с участието на подобен тип превозни средства.

Подобни новини

Back to top button